Terug

Portret

Een goed portret van jezelf is van onschatbare waarde! Mensen zijn het meest gefotografeerde onderwerp ter wereld. Dat is ook niet gek als je bedenkt dat geen twee mensen hetzelfde zijn, iedereen heeft een andere expressie, uitstraling, huidskleur en vorm. Men hoeft geen professioneel model te zijn om 'mooi' op een foto te staan.

En wat betekent überhaupt 'mooi'? Ieder mens is uniek op zijn eigen manier, met zijn ervaringen en karaktertrekken. Juist de sporen van het leven maken een portret interessant.  Het individuele karakter, de band tussen mensen of hun gezamelijke passie, maakt dat er elke keer weer unieke portretten ontstaan. Het belangrijkste is, dat de chemie tussen model en fotograaf klopt, dat men zich op zijn gemak voelt en dat de sfeer prettig is.
Blijf vooral jezelf, dat ga je terugzien in de foto :-) 

Het maken van een GOEDE portretfoto is een van de moeilijkste takken binnen de fotografie. Als je eens goed kijkt naar een echt goede portretfoto, gemaakt door een professional, dan valt al snel op dat het verschil met een standaard portret kiekje in de details zit. Als vakfotograaf werk ik heel sterk met lagen binnen het portret. De uitsnede, de lichtinval, het soort licht, de schaduwpartijen en ga zo maar door. Overal is over nagedacht en dat zie je terug in het resultaat. Ik sta voor natuurlijke, pure portretten waarbij de ogen centraal staan. 'Eyes are the mirror of the soul' en jou op een portret vastleggen zoals je bent, is mijn kunst.